Δράσεις για την Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2022.

  • 11 Οκτωβρίου 2022

Με στόχο την ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας, στις 7 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε περίπατος από την παραποτάμιο όχθη του Πηνειού έως την συνοικία στα ταμπάκικα, όπου οι ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στο πράσινο και μετέπειτα να συνδεθούν  με την ιστορική συνοικία, μαθαίνοντας την ιστορία της.

Ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας, έγινε επίσκεψη στο πολιτιστικό κέντρο σιδηροδρομικών Λάρισας, με ξενάγηση στο μουσείο. Η ξενάγηση έγινε από τον πρόεδρο και συνταξιούχο σιδηροδρομικό Μάνθο Ιωάννη. Ο κ. Μάνθος παρουσίασε την ιστορία του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας από την Οθωμανική εποχή έως σήμερα. Μίλησε για την σημαντική συνεισφορά αυτού, στην πανθεσσαλική οικονομία, καθώς και στην επικοινωνία με την ενδοχώρα, τα βαλκάνια, την Ευρώπη κλπ. Επίσης, ανέδειξε το υλικό, τα μέσα, τις στολές που χρησιμοποιούσαν οι μηχανοδηγοί και οι λοιποί εργαζόμενοι, διαχρονικά, γεγονός που κινητοποίησε την ομάδα της Ε.Ε.Ν.Α.Λ. Οι δράσεις έκλεισαν με την προσφορά παγωμένης σοκολάτας στην γυναίκεια ομάδα στο ΜΙΚΕΛ καφέ.

Η πρόεδρος της Ε.Ε.Ν.Α.Λ, Ελένη Νιφλή ανέπτυξε την σημαντικότητα της ψυχικής μας ομοιόστασης, δίνοντας συμβουλές πρόληψης, διαχείρισης των συναισθημάτων, υιοθέτηση χρόνου για προσωπική φροντίδα και ένταξη του γέλιου στη ζωή μας.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο